Къде ще отидат косите на малката Линка?

 

12-годишно момиченце за втори път реже косата си, за да я дари на онкоболни. Оказва се, че тя не е единственото дете – много деца даряват вече косите си, за да помагат на връстниците си. 


„Защо да я хвърляш в кофата? Аз обичам промените и затова си я отразах по-къса и остана много коса и какво да я направя? Ще я даря!”, разказа Линка Соколова.


Казват, че силата на човек се крие в косите му. Ако е вярно, 12-годишната Линка не пести своята и я дава на онези, които имат най-голяма нужда от нея. Защото се борят за живота си.


Първия път, когато си дарих косата, бях на 9 години. Разбрах от майка ми, че имаше организации, които правят перуки от коси. И като разбрах, и се зачудих защо да не я даря. Първия път си дарихме косите на една американска организация”, добави 12-годишната Линка.


Още тогава Линка решава, че пак ще си пусне косата. Чака я три години, когато преди няколко дни отново сяда на фризьорския стол заедно с майка си. Но вече в България. Защото за това време се появява асоциация "Промени живота си", която изработва перуки за онкоболни. В работилницата на асоциацията изработването на перуки не спира, защото не спират и даренията.


„Косата на Линка ще отиде при едно 2-годишно момиченце”, обясни Вили Боршукова. А може би с нея и частица от силата на Линка и другите деца.


Повече по темата гледайте във видеото.