Журналистът Асен Йорданов с още разкрития за незаконните строежи по Черноморието ни

 

Още разкрития за това как се купува имот на брега на морето. Те дойдоха от Асен Йорданов, журналист от сайта bivol.bg. Става въпрос за строеж в Синеморец.

 

"Синеморец е част от всички безобразия, които стават по морето и които се активират с началото на сезона. Зрее много голямо напрежение, което продължава да ескалира. При устието на река Велека вече усилено се застроява, но незаконно. Прокуратурата е сезирана от РИОСВ. Това е добре, но ако не беше направено с 10 години закъснение, тъй като самата сделка за земята е сключена отдавна, нищо, че бетонът е излят бетонът”, коментира в "Здравей, България” Йорданов. 

 

Той допълни, че строежът е незаконен, защото земята, която е придобил частникът, е била публична общинска собственост и Община Царево не е имала никакво право да я продава. 

 

"Продажбите от страна на държавата на територии от природен парк "Странджа” са абсолютно незаконни. Лично аз алармирах прокуратурата с конкретни данни и документи. Имам прокурорско постановление отпреди две години, че продажбите са незаконни, но до ден днешен сделките не са развалени”, поясни журналистът. 

 

"Спекулация е да се говори, че има политическа воля да се въведе законът в норма, при положение, че няма такава”, на мнение е Асен Йорданов.