Диригентът на „Йоан Кукузел” разказа пред Нова телевизия защо има напуснали и освободени

 

Още по темата

1200 души са платили по 20 евро, за да слушат хора „Йоан Кукузел” в парижката катедрала „Нотр дам”. Изпълнителите обаче не са получили хонорари, а само по 35 евро на ден командировъчни.

 

Скандалът с хора „Йоан Кукузел” се разраства, след като един от изпълнителите беше освободен, а друг сам си тръгна. 

 

Преди седмица певецът Георги Петров беше изгонен от хора заради статус във Фейсбук, в който критикува министър Вежди Рашидов заради командировъчните. След него напусна и втори певец – Стоян Миленов. 

 

Диригентът на „Йоан Кукузел” маестро Димитър Димитров обясни, че Георги Петров е бил освободен не заради позицията си, а заради начина, по който я е изразил.

 

„Не съм против това, което е казал, но начина, по който го е казал”, заяви маестро Димитров и призна, че условията при които работят, са наистина мизерни. 

 

Един артист, който има претенции да е на ниво и да представя страната, би трябвало да е зачетен да го наречем с някаква друга тарифа. Не може държавата да ти каже: „35 евро на ден, повече няма”. Може да се намерят други форми да се стимулират”, заяви диригентът. „Ако някой иска да ни покани, трябва да ни поеме разноските. Явно в днешно време трябва да бъдем по-директни”.

 

Оказва се, че за да ги слушат, 1200 души са платили по 20 евро. Къде е отишла печалбата маестро Димитров не знае. 

 

Изобщо не съм в течение. Тези неща са договаряни с Българския културен център. При нас никога не е ставало въпрос за пари. Не знаем колко са били билетите. Водят ни, пеем и си отиваме”, заяви диригентът.

 

Повече гледайте във видеото!