"Той е елемент от отношенията интелигенция-власт", смята социологът

 

Горещата политическа седмица коментираха в „Здравей, България” социологът Андрей Райчев и политологът Огнян Минчев. Една от тях беше темата за министър Вежди Рашидов и хор "Йоан Кукузел"

Още по темата

 

"Ако си творец, който работи в областта на културата, ти може цял живот да работиш без пари или за жълти стотинки и то в рамките на едно дълговечно българско разбиране, което се приема за нормално”, коментира Минчев.

 

"Изложбата на българската тракийска древност също трябваше да струва парите, които по принцип заслужава да струва”, смята той.

 

"Това е елемент от отношенията интелигенция-власт. Творецът не е вид говедар. Това не е стоково-парично отношение, а властово. В случая Рашидов се извини, но му каза, че е един вид обслужващ персонал. Човек не трябва да казва такива работи, но възниква въпросът дали това е вярно. Отговорът според мен е – да, вярно е”, на мнение е Андрей Райчев.

 

"Когато хората реагират на Рашидов, те всъщност реагират на Борисов, но понеже той е източник на добрините, премиерът не може да бъде нападнат. Затова и сега искат да разкъсат тялото на Вежди Рашидов”, коментира още социологът.