Тя е удряла бебето, защото плачело и това я изнервяло

 

Бебето, бито почти до смърт от акушерка в родилен дом, е в стабилно състояние. То вече е без опасност за живота.

 

Според разследващите няма връзка между акушерката Емилия Ковачева и родителите на бебето. Те не са имали предишен контакт преди 17 април. На записа, с който Нова телевизия разполага, се вижда, че акушерката обгрижва останалите бебета.

 

Поради голямата жестокост, кадрите със самия побой над малката Никол не бяха излъчени в Новините на Нова, няма да бъдат качени и на сайта NovaNews.bg

 

По време на разпитите в полицията акушерката Емилия Ковачева разказала, че започнала да удря бебето, защото то плачело повече от другите деца в стаята и това я изнервило. На записа се вижда, че тя обгрижва останалите бебета и насочва агресията си само към малката Никол.


Няма данни акушерката да е употребявала алкохол. А преди инцидента колегите й не забелязали нищо необичайно в поведението й.


„Ние сме шокирани. По никакъв начин не е индикирала промяна в своето поведение, което би могло да подскаже извършването на подобна жестокост”, заяви Ангелина Рингова, ПР на болница „Софиямед”.

Още по темата


Разследващите цитират психолози, които допускат, че това може да е бил метод, който жената е ползвала и преди – с удар да зашемети бебетата, за да заспят. Това обаче е само предположение, не се базира на свидетелски показания. Иззети са записи от охранителната камера за дълъг период от време назад, за да се види дали Емилия Ковачева е действала по този начин и с други бебета.


А колегите и близките на Емилия са категорични, че тя е била всеотдайна в работата си и никой, никога не се бил оплаквал от нея. Това разказва и майка й.


„Доволни са били хората, с букет, бонбони, с какво ли не. И тук по три циганета е израждала и са доволни циганките”, разказа майката на Емилия.


Разследващите са категорични, че през цялото време жената е разбирала какво прави.


„Вероятно в последно време е почнала да става или по сприхава и колегите й са забелязали някаква промяна. Или в колектива, в който работи са видели, че има някаква промяна. Сигурно са го отдали на някаква преумора”, обясни психологът Тошко Тодоров.


А преумората не е изключена. От прокуратурата оповестиха официално, че в нощта на инцидента, акушерката е сляла две дежурства и е била 24 часа на работа. От „Софиямед” отказаха да кажат дали това е редовна практика.


Минималната присъда за това престъпление е 15 години затвор, разследващите обаче отчитатм че ако признае вина, присъдата за извършителя може да бъде намалена на 10 години.


Повече по темата гледайте във видеото.