Законът трябва да възпира потенциалните нарушители, убеден е той

 

 „И сега във всички села и градчета се знаят местните джигити, които нямат книжки, които пият и карат всяка вечер, но нищо не се случва, нито те биват залавяни от полицията, нито кметът е подал сигнали и са взети мерки тези хора преди да са станали убийци да бъдат спрени”, заяви в студиото на „Събуди се” Красимир Костов, експерт по пътна безопасност. 

 

"Законът за движение по пътищата е променян многократно, но не намираме златния ключ, който може да ограничи войната по пътищата. Превенцията трябва да бъде на първо място. Законът трябва да възпира потенциалните нарушители", каза още той. 

Още по темата

 

Темата за убийците на пътя коментира Петър Славов от Реформаторския блок, който тази седмица внесе в Народното събрание предложение за промени в Закона за движение по пътищата.

 

„В момента текат промени в Закона за движение по пътищата, но може да се използва тази процедура и сравнително бързо да се включи предложената от мен промяна, а именно в случай на смърт или тежка/средна телесна повреда, органите на КАТ да могат да взимат временно шофьорската книжка на виновния водач”, обясни той. „В закона и в момента има принудителни административни мерки, които допускат да се отнема свидетелството за правоуправление на водача”, уточни той.