Росен Йорданов коментира действията на 40-годишната акушерка, която бе заснета да удря бебе

 

Вторият по дразнителност звук в природата за човешкото съзнание е бебешкия плач”,заяви в студиото на „Събуди се” психологът Росен Йорданов, който коментира шокиращото поведение на 40-годишната акушерка в столична болница, която беше заснета да удря със стъклена бутилка 4-дневно бебе. 

Още по темата

 

„Притеснявам се, че тази жена не е намерила среда да сподели, ако е имала проблем”, каза още той.  „Жестокостта е навсякъде около нас, тя се случва всеки ден. Не искам да прибързам и да намеря единственият виновен в синдрома на „професионалното изпепеляване”.  Много е важно да се знаят подробностите,  за сега нямаме такива подробности”, заяви той. 

 

„Когато се развие състояние на професионалното изпепеляване  и то приеме критична форма трябва да се случат още две неща. Едното е хроничното натрупване на непреработен стрес, той може да е травматичен или хроничен. Освен това трябва да настъпи така нареченото рисково събитие, което провокира остро способността на човека да има усещане за баланс с външната страна и да е  в хармония със себе си. След това идва така наречения отключващ фактор, който е капката, която прелива чашата, всичко е възможно. Не знаем състоянието на тази жена, не знаем какво й се е случило”, добави психологът.

 

„Трябва да се обърне внимание на една по-продължителна хронология от събития, които да проследят дали тази жена не е развила синдрома на професионалното изпепеляване или някакъв по-сериозен травматичен стрес, който да е довел до тази реакция”, каза още той.