Според него ще се задейства механизма на социалното одобрение

 

Темата с битото бебе остава тема номер едно от седмицата. В "Събуди се” математикът Михаил Константинов, музикантът и блогър Венци Мицов и водещата на „Съдебен спор” Нана Гладуиш коментираха тази и други теми от изминалите седем дни.

 

"Категоричен съм, че не трябва да се обръща медийно внимание на такива случаи, защото се задейства механизма на социалното одобрение. Звучи абсурдно, но може да се очаква подобно нещо. Това не съм го измислил аз, а психолози. Същата вълна се получи с самозапалванията. Те до голяма степен бяха предизвикани от медийното отразяване на нещата. Става въпрос за луди хора, но лудостта се отключва в резултат на това неестествено внимание, което се обръща на такива случаи. Предлагам на всички медии да сключите едно споразумение да не отразявате такива случи”, обясни Константинов.

 

"Това е толкова чудовищно, че аз самият все още не мога да го осъзная”, допълни той. 

 

"Разбирам, че едно от наказанията за нея би могло да е 3 години лишаване от правата й да работи. Това за мен е абсурд”, коментира Гладуиш. 

 

"Да споделяш видеото на случилото се и да сипеш морал за мен е изключително гадно. Затова и призовах всички във Фейсбук да не го правят”, сподели Венци Мицов.

 

Коментари за фалита на КТБ, дуета на Василев и Искров, протестите срещу културния министър – гледайте във видеото.