Премиерът посъветва министъра на културата да си мълчи и да работи

Вежди Рашидов да гледа постановката "Език мой, враг мой" и да се поучи от мен, заяви премиерът Бойко Борисов, при посещението си в светилището на "Перперикон".

 

„Вежди Рашидов работи перфектно, но съм му дал една задача само - щом има постановка „Език мой, враг мой", веднага да отива да я гледа. И да се поучи от мен - мълчиш, работиш, а от там нататък делата да говорят", каза още той в коментар за българските скандали около представянето на България с изложбата в Лувъра. 

Още по темата

 

Който българин не е дошъл да види Перперикон, не познава историята. Не знае каква перла има България. Истинско бижу", заяви премиерът. Стана ясно, че 220 000 има за разкопките през тази година за Перперикон като 180 000 ще са за разкопки, а 40 000 - за поддръжка.

 

Това, което професор Овчаров е поискал, всичко вече му е преведено, на общината, на кмета, за да могат да работят през годините спокойно", каза Борисов. Той се ангажира след приключването на разкопките на Перперикон, „каквото е необходимо, да бъде направено", включително и да популяризира обекта пред Европейския съвет и премиерите на Европа и по възможност да ги доведе тук.