Предстои ѝ ядрено-магнитен резонанс, съобщиха от болница „Токуда”

 

Животът на бебето, което беше пребито от акушерка, вече е вън от опасност, съобщиха за Нова телевизия от болница „Токуда”.

 

Според шефа на лечебното заведение малката Никол вече се храни сама и възстановява рефлексите си.

 

„Предстои ядрено-магнитен резонанс. Надяваме се, че няма да има последствия, но, знаете, човешкият мозък е загадка”, заяви доктор Явор Дренски.  

 

 

 

Още по темата

 

Същевременно адвокатът на акшерката Емилия Ковачева заяви в предаването „Здравей, България”, че ще настоява за изземване на всички видео записи и пълно разследване на случая. По думите на адвокат Владислав Анев акушерката няма спомен какво се е случило в злополучната нощ. 

 

Според защитника самата акушерка е знаела, че има камери в помещението с новородените и именно тя е извикала медик да прегледа бебето, защото имала съмнения за жълтеница. А оттам идвали и въпросителните по случая. 

 

Нормален човек не би извършил такива действия предвид това, че тя знае за камерата. Кадрите показват от 1:30 часа до 3:00, а хематомът се е появил много часове по-късно. Този хематом следва да излезе до половин час максимум. Логиката показва, че тази версия не издържа”, заяви адвокат Анев. 

 

Много въпроси за продължителността на дежурството ѝ остават безтговор. 

 

Дали преумора, дали стрес или лични проблеми са причина за жестокия побой над новородено ще установяват разследващите.