Серафим Тодоров е последният човек, победил американеца Флойд Мейуедър

 

Броени дни преди насрочения за събота боксов двубой между Флойд Мейуедър и Мани Пакиао, CNN разказва за последния човек, победил американеца Мейуедър. Това е българският шампион Серафим Тодоров. Репортерът на CNN Алекс Томас посетил боксьора в Пазарджик, където живее със семейството си.

 

През 1996 г. по време на Олимпийските игри в Атланта Серафим Тодоров е на върха на боксовата си кариера. Изключително уверен, талантлив и опитен, той се изправя срещу американски тийнейджър на полуфинала в категория до 57 кг.

 

Тодоров побеждава с точка и споделя, че продължава да гледа мача всеки ден. Между полуфинала и финала той отказва изгодно предложение да премине в професионалния бокс, защото вярва, че ще спечели златото. Така и не успява.

 

Промоутърите подписват с Мейуейдър и така той става един от най-богатите спортисти на планетата. Според някои той ще спечели 180 милиона долара от мача с Мани Пакиао. Тодор живее от държавна помощ в размер на по-малко от 500 долара месечно.

 

В боксовата зала обаче поведението на Тодоров изцяло се променя. Очите му заблестяват и той инстинктивно започва да се движи като боксовия шампион, какъвто някога е бил.