Задържан е и след определянето на щетите ще стане ясно какво наказание може да понесе

22-годишен мъж изпотроши с чук аптека в хасковски хипермаркет. Той влязъл в помещението два пъти, като втория път носел инструмента, изчакал да се съберат охранители и едва тогава започнал да чупи.

 

"Той ни пазеше, не искаше ние да пострадаме, тъй като ние бяхме зад гишето. Каза: „Пазете се”.  Беше някакво представление. Ние впоследствие разбрахме, че той е стар познайник на СОТ-а, имал афинитет към чукове и обичал да троши”, разказа управителят на аптеката Емилия Панайотова.

 

Минути след като се успокоил, а охранителите успели да му вземат чука, мъжът бил задържан от пристигналите полицаи.

 

 

Той не е дал смислени обяснения, задържан е за 24 часа в ареста на РПУ – Хасково”, обясни говорителят на ОД на МВР в Хасково Нина Николова. Причината за случката все още не е ясна. Неофициално се говори, че той е споделил подобни планове със свои познати преди дни.

 

Щетите от погрома тепърва ще се изясняват. Очаква се да пристигнат и видеозаписи от сървъра за видеонаблюдение, който е в София. Служителките в аптеката са изплашени и твърдят, че никога не са виждали извършителя преди днес. Веднага щом стане ясен размерът на щетите, ще се разбере и какво наказание може да понесе 22-годишният мъж.

 

Репортер: Димитър Иванов