Ръководството на "Софиямед" проговаря

 

Ръководството на болница "Софиямед", където 4-дневно бебе беше пребито от акушерка, проговаря. Става ясно, че 4 дни е отнело на лекарите и управата в болницата да установят какво точно се е случило. На 18 май самата майка ги уведомява, че нещо с детето ѝ не е наред. 

Още по темата

 

От "Софиямед" твърдят, че на 22 април са уведомили СДВР за случая. По-рано обаче вътрешният министър Румяна Бъчварова, както и говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова заявиха, че "Токуда" е болницата, подала сигнал в полицията за пребитото бебе. 

 

От болницата, в която се е случил побоят, отрекоха 24-часовите смени при тях да са практика. Случилото се било изключение, тъй като самата акушерка Емилия пожелала да слее двете си дежурства, за да излезе в планиран отпуск.

 

Лекари от здравното заведение са плакали, докато са гледали записа, и споделят, че през цялата си практика не са виждали подобна жестокост. 

 

В нощта на побоя освен акушерката на смяна са били още четирима лекари. Никой от тях не е забелязал промяна в поведението на Емилия. Те потвърждават, че тя е добър професионалист и от нея никога не е имало оплаквания.