Екип на предаването "Комбина" първи влезе в болница "Софиямед" и разговаря с колегите на Ковачева

 

Екип на предаването "Комбина" първи влезе в болница "Софиямед" и разговаря с колегите на акушерката Емилия Ковачева, заснета как бие новородено. Завеждащият родилното отделение обясни, че тя е давала 24-часови дежурства по свое желание. В момента специалисти преглеждат записи на камерите в отделението, за да установят дали е имало други подобни случаи на насилие. 

Още по темата

 

Акушерката Даниела Павлова е била дежурна заедно с Емилия Ковачева в трагичната нощ.

 

"Познавам я като спокоен човек, на който може да се разчита, който си върши съвестно работата”, коментира Даниела Павлова. 

 

С подути клепачи и сини кръгове под очите ни посрещат колегите на Емилия Ковачева в болницата. Още не могат да се отърсят от преживения шок. Повечето хора в болницата работят на две места. Такъв е случаят и с Емилия Ковачева.

 

"Специално тя, тъй като е от Самоков, по нейно желание сливаше смените си. Грижеше се сама за две деца и майка си и беше много отговорна към тях”, разказват колегите ѝ. 

 

В нощта на трагедията Емилия не е била сама на дежурство, обясниха от болницата. С нея са работили още една акушерка, двама лекари и един санитар. От "Софиямед” са категорични, че са реагирали своевременно и незабавно са изпратили записите на полицията.

 

В момента специалисти преглеждат записи на камерите в отделението, за да установят дали е имало други подобни случаи на насилие. Ще бъдат монтирани още няколко камери в отделението.