Това съобщиха от "Токуда"

 

Още по темата

Състоянието на малката Никол, която бе пребита от акушерка в нощта срещу 18 април, се подобрява, тя вече е извадена от кувьоз и е поставена в термолегло. Направен ѝ е ядрено-магнитен резонас, който е показал, че поне на този етап няма опасност от последващи увреждания, съобщиха от "Токуда", където бебето се лекува.

 

Акушерката, която преби детето - Емилия Ковачева, се намира в ареста, а утре предстои Апелативният съд да разгледа мярката ѝ за неотклонение и да прецени дали тя ще остане задържана.

 

Вчера от "Софиямед" дадоха пресконференция, в която заявиха, че при тях всичко е по правилата, а 24-часовото дежурство, което е дала акушерката в нощта на побоя, е по нейно желание.

 

Припомняме, че акушерката нанесе множество удари с ръце и със стъклено шише за хранене по главата и тялото на бебето. Опитвала се е да задуши детето, като е притискала с ръце врата му. В резултат на тези действия е причинила тежка мозъчно-черепна травма на детето.

 

Преди два дни адвокатът на акшерката Емилия Ковачева заяви в предаването „Здравей, България”, че ще настоява за изземване на всички видеозаписи и пълно разследване на случая. По думите на адвокат Владислав Анев акушерката няма спомен какво се е случило в злополучната нощ. 

 

Според защитника самата акушерка е знаела, че има камери в помещението с новородените и именно тя е извикала медик да прегледа бебето, защото имала съмнения за жълтеница. А оттам идвали и въпросителните по случая. 

 

Екип на предаването "Комбина" първи влезе в болница "Софиямед" и разговаря с колегите на акушерката Емилия Ковачева, заснета как бие новородено. Завеждащият родилното отделение обясни, че тя е давала 24-часови дежурства по свое желание. В момента специалисти преглеждат записи на камерите в отделението, за да установят дали е имало други подобни случаи на насилие.