Стотици въоръжени полицаи следят дали вечерният час се спазва

Видео: Ройтерс

 

След кръвопролитията в Балтимор - засилено полицейско присъствие. Стотици въоръжени полицаи следят дали вечерният час се спазва. Насилието в Балтимор започна след смъртта на мъж в полицейски арест. 

Още по темата


Балтимор притихна, но полицейското присъствие е изключително масирано. 3000 служители на реда патрулират по улиците. Целта им - да възстановят спокойствието и да прекратят мародерствата. Изолирани инциденти не липсваха, но насилието, което запали града преди ден, не се повтори. Въпреки това 10 души са били арестувани.


„Получих доклади, че през нощта не е имало съществени инциденти, така че наложеният вечерен час действа”, обясни комисар Антъни Батс от полицейското управление на Балтимор.


Безредиците в Балтимор избухнаха след като мъж почина в полицейския арест. Насилието се разпространи и в други градове, включително и във Фъргюсън - който преди няколко месеца също преживя подобни протести.


Междувременно, губернаторът на Мериленд отнесе остри критики, че е реагирал твърде бавно при безредиците в Балтимор и не е повикал веднага националната гвардия.


„Ние сме напълно готови, подготвени сме. Заповедта е готова да бъде подписана в момента, в който кметът поиска”, заяви губернаторът на Мериленд Лари Хоугън.


И в центъра на напрежението - искра надежда. Телевизионните камери заснеха как момче предлага вода на полицейските служители.