По думите ѝ не може да се стигне до физическо лице, собственик на телевизията

 

„Милиционерщината преобърна нещата. Защото вместо да бъде една нормална процедура, в която някой дължи пари, съответно е заложил някакво имущество, в един момент идват да му го вземат, както е по закон. Нещата се преобърнаха, защото нещата, които видяхме, не са окей. Милиционери в телевизионно студио не е окей. Това не се прави така”, зави в студиото на „Здравей, България” журналистът Иван Бедров по повод създалата се криза в ТВ7.


„Много са грозни опитите това да бъде преоблечено в борба за свобода на словото. Трябва да бъде „Sorrywithme”. Цяла България очаква поне от един човек да чуем: „Извинявай!”, категоричен беше Иван Бедров.


„Вестник „Преса”, „Стандарт” и още няколко български вестника дължат милиони на КТБ през фирми. Това е била една от схемите да се дават заеми”, обяви журналистът и водещ Люба Кулезич.


Относно собствеността на телевизията, която в сряда беше обградена от полиция, Мария Стоянова от Съвета за електронни медии заяви: „За съжаление в момента разполагаме със следната информация: „Краун медия” ЕАД е собственик на ТВ7, което препраща към „Краун медия Кипър”, откъдето пък сме препратени към „Алегро кепитъл” във Великобритания. От вчера се опитвам да се информирам по какъв начин реагира собственикът на случващото се в България. Но не стигам до никаква информация освен сайта на „Алегро кепитъл”, където последната информация е от 6 октомври 2014 г. Не може да се стигне до физическо лице”.


„Тези инвеститори не са идвали в СЕМ, за да покажат инвестиционен план за развитие”, добави още Мария Стоянова от СЕМ.


„Това не е просто медия. Не е просто бухалка. Това е една касичка. Дали всички тези милиони са отишли за развитие на телевизионен продукт. Дали през тази касичка не са финансирани политически партии. Цели се бетонирането на реактора, за да не останат следи може би”, коментира журналистът Иван Бедров.


„Телевизията има два периода – до Бареков и след това”, заяви водещата на „На светло с Люба Кулезич”.


След като няколко месеца не се дава възможност да се изплати дългът към КТБ, явно се цели тези пари да не се изплатят, сделка да не може да се сключи. Целта е да има причина да не изплатим дълга си и да бъде спряна телевизията. КОЙ стои на първи ред в Народното събрание. Не ние трябва да изкупуваме греговете му. Това са Делян Пеевски, Николай Бареков и всички други, които са правили залозите в КТБ. Ние не сме тези, които ще изкупуват греховете им. Аз не съм Николай Бареков”, заяви пред Нова телевизия Лара Береану.


Целия разговор гледайте във видеото.