По изходите на София полицаите следят за скоростта и задръстванията

 

Полицейски акции в последния работен ден преди празниците. От днес КАТ глобява заради затъмнени предни стъкла и отнема шофьорски книжки за неплатени стари глоби. Колко са глобените и каква е ситуацията на един от изходите на София провери екип на Новините на Нова.

 

Бул. „Цариградско шосе” е една от основните столични артерии. Трафикът там вече е затруднен. Хиляди автомобили напускат града в началото на трите почивни дни. Сряда, 6 май, също е почивен ден, така че се очертава дълга ваканция. По изходите на София полицаите следят за скоростта и задръстванията. 

 

Успоредно с това започна и акция "Тъмни стъкла”, шофьорите се проверяват и за неплатени глоби. За първия ден са глобени 11 шофьори, няма отнети книжки.

 

Михаил е един от глобените. Шофьор е от повече от 20 години и твърди, че тъмните стъкла не му пречат да кара безопасно. Той е съгласен с глобата от 20 лева, предвидена за такова нарушение. 

 

Законът позволява да бъдат затъмнени задните стъкла и то, само ако има огледала за задно виждане. Напълно е забранено тъмните предни стъкла. 

 

Освен заради акцията, днес полицейско присъствие има и на изходите на София заради засиления трафик преди почивните дни. При проверката на документите полицаите следят и за наличие на неплатени глоби.

 

Натоварено е движението и по пътя за Кулата. Трафикът там се засили още в ранните следобедни часове. Заради ремонти по трасето и строителството на магистрала "Струма" опасността от задръствания е реална.