"4 часа спасители се опитваха да стигнат до телата на майка и бебе", разказа Надя Ганчева

Градовете и селата край епицентъра на разрушителното земетресение в Непал са почти напълно сринати със земята, съобщи Червеният кръст. До момента жертвите са повече от 6200, а властите се опасяват, че броят им може да достигне 10 000 души. 

 

 

„Попаднахме на една спасителна операция, в която участва екип на военните от Китай и местни хора от Непал. При земетресението 4-етажна къща за гости се е срутила като на партерния етаж са били затрупани майка и 6-месечното й дете”. 


Това разказа в „Здравей,България” пратеникът на Нова телевизия в Непал Надя Ганчева. Рано тази сутрин тя и операторът  Мирослав Михайлов пристигнаха в столицата на Непал и са първият български екип на мястото на трагедията.

 

„В продължение на 4 часа спасителите се опитваха да пробият отломките от сградата. В крайна сметка успяха и откриха телата. В последните си мигове майката е продължавала да държи в обятията си своята рожба”, разказа още тя. 

 

„В много голяма част от Катманду разрушения няма, но много хора са останали без дом и живеят в палатки на улицата без достъп до тоалетна и баня.  В повечето места от града няма и ток”, обясни Надя Ганчева.