Ремонтите на много отсечки обаче бавят трафика

 

В началото на макар и кратката майска ваканция много българи тръгнаха на път. Ремонтите на много отсечки обаче бавят трафика. По пътя София – Кулата на много места се образуваха колони от автомобили. 

Още по темата

 

Трудно е движението и в посока София, след Дупница, където  пак заради ремонт  пътят е отбит през Долна Диканя. Строежи бавят и пътуването през  разклона за Рилския манастир. При Кресненското дефиле се образуват тапи  заради укрепване на старо свлачище.  На българо-гръцката граница проблеми от българска страна няма. 

 

Интензивен е трафикът към Гърция и през прохода "Маказа". За щастие, до образуване на колони от автмобили до обяд днес не се стигна. Голяма част от автомобилите, които в началото на тези почивни дни преминаха през граничния пункт "Маказа" са с румънски регистрация. В най-натоварените дни през пункта преминават близо 8000 леки автомобила. Преминаването на товарни автомобили от там е  забранено.  Обмисля разширяването му, а областният управител на Кърджали настоява да се позволи и на автобуси да минават през "Маказа". В момента се стига до ситуации, пр които с един автобус туристите стигат до границата, а от другата страна да ги чака друг автобус.