Можете да им помогнете като изпратите SMS с текст: NEPAL на номер 1021

 

Един милион деца са засегнати от трагедията в Непал. Мисия на Уницеф се грижи те да получат храна, вода и лекарства, и да преодолеят стреса. Детски кът отвори врати в един от палатковите лагери.

 

Катманду е опустошен, а хиляди са останали без дом. Принудени са да живеят заедно с децата си под открито небе или в палатки.  

 

Един от пренаселените лагери е единствен дом за мнозина. Изгубили всичко - но запазили най-ценното - децата си. За тези изплашени от трагедията малки бежанци, УНИЦЕФ построи импровизирана детска площадка.  Край детския кът играе 11-годишната Моника Лама. Тя е само едно от децата, чиито живот се е преобърнал - до вчера в топлия семеен уют, днес домът й е тази палатка. 13-годишната Чахана Дами също е изгубила дома си, но за щастие близките й са оцелели. 

 

Исках близките ми да са оцелели, учителите ми и приятелите ми да са оцелели. Исках да знам дали са живи. Когато видях майка си разбрах, че нищо не й се е случило. Но беше тежко преживяване”, сподели момичето. Почти всички болници в най-тежко засегнатите региони са разрушени,  опасността от епидемии е реална.

 

Целият свят помага на разрушената азиатска държава. Можеш да помогнеш и ти като изпратиш SMS с текст: NEPAL на номер 1021!