Проблеми има при графиците, дежурствата, работното време, качеството на предоставяната услуга

 

Акушерката, пребила малката Никол, редовно е давала 24-часови смени, сочи доклад на агенция „Медицински одит” , която проверява дейността на „Софиямед”. 

 

Според проверяващите болницата е претоварвала персонала, който е бил в минимален състав. 

 

Нарушения са открити в трудовите договори, графиците, дежурствата и работното време. 

 

Камерите в болницата пък са записвали без изричното съгласие на пациентите. 

Още по темата

 

„Констатирали сме нарушения в качеството на предоставената медицинска услуга, и по-специално в грижите към това бебе”, обясниха от агенцията.

 

Продължава анализът на записите от камерите и вероятно ще бъдат направени допълнителни изводи. В болница „Софиямед“ не е въведана практика за редовно проследяване на записите, а те биват гледани само при възникнал инцидент.

 

„Открихме нарушено право, при това конституционно право. Няма информирано съгласие на пациентите в болницата, което да дава основание те да бъдат следени от камери и записвани”, съобщиха от изпълнителната агенция.  Нарушения са открити и в трудова медицина.

 

От създаването й през 2012 г. болница „Софиямед“ е проверявана от агенцията общо 12 пъти, като в близо половината от случаите са последвали санкции. Всички жалби се отнасят до неудовлетвореност от качеството на оказаната медицинска помощ. При плановата проверка са установени нарушения по стандартите „Клинична лаборатория“, „Анестезиология и реанимация“, „Неврохирургия“, „Нервни болести“, както и нарушени икономически права на пациентите.


 

Вчера от болницата се оплакаха, че са ощетени: