Момиченцето е прието в болница с опасност за живота

 

Нов случай на насилие над дете разследва полицията. Двегодишно момиченце е с опасност за живота със счупени ребра, травми на далака и панкреаса. Детето е в болницата „Света Марина” във Варна и лекарите се борят за оцеляването му, след тежка операция.

 

Двегодишната Сияна постъпва в болницата след преглед в спешния център в Търговище. Оттам е подаден сигнал до полицията, защото момиченцето е било в синини и в изключително тежко състояние.
 

"В момента е в детско интензивно отделение след тежка операция на панкреасна жлеза. В момента е в съзнание, но с всички последици от оперативната интервенция", уточни проф. Виолета Йотова от лечебното заведение. 

 
Детето живее в село в Търговищко. Властите обаче пазят всякаква допълнителна информация за случая. Лекарите в болницата видели майка му за кратко.
 

"Тя е дошла с детето в началото и първият лекар, който приема детето вижда майката, но след това, сега не мога да ви кажа, дали следствените органи са я отвели или тя си е тръгнала", казва проф. Йотова.
 

При подробните прегледи на двегодишнанта Сияна лекарите установяват , че тя има и стари травми, сред които спукано тъпанче. В болницата са потресени от съмненията за подобна жестокост.
 

Какво е преживяло детето, предстои да бъде установено от полицията.


  
Репортер: Искра Урумова