Пореден трус изплаши хората в азиатската държава

 

Пореден трус изплаши хората в Непал. Все пак има и лъч надежда в опустошената от земетресението страна. 

 

Трима души - две жени и мъж, бяха извадени живи от развалините осем дни след страшния трус. Оцелял е и мъж на 101 години, след като спасители са го извадили от развалините на къщата му. Броят на загиналите вече е над 7 050 души.  

Още по темата


Българката Боряна  Печенякова си спомня какво е изпитала по време на земетресението от 25 април: "През цялото време си мислех, че треперя, а то всъщност се е клатело от земетресението. Друса около 40 секунди, станах от леглото, чух колегата, който блъска по вратата". 


"Трусът много се засили, започна боботене, трясъци. Тръгвам към врата, едвам вървя, разперил съм си ръцете, и се опитвам да се докопам до входната врата", допълва Владимир Темнялов. 


Тези 40 секунди, в които земята под Катманду се разтресе, са изглеждали като дълги и мъчителни минути за двамата българи. След първия трус те се прибират вкъщи с надеждата, че всичко е приключило. Тогава идва новият удар. Токът спира, интернетът също, няма и телевизия. Страхът е обзел всички. Петимата българи изкарват две нощи в градината на съседния хотел. 

 

А травмите след опустошителното земетресение остават. Оцелелите българи - истории от първо лице пред пратениците на Нова в азиатсаката държава. 

 

Над милион оцелели деца имат критична нужда от помощ. Можете да се включите в кампанията на УНИЦЕФ и Новините, като изпратите есемес с текст "Nеpal" на номер 1021 на стойност 2 лева.