Според лекарите момиченцето е малтретирано и поведението му е особено

 

Остава критично състоянието на 2-годишното дете, настанено във варненска болница със счупени ребра и увредени далак и панкреас. Според лекарите момиченцето е тренирано да понася болка и насилие. Днес трябва да е готова съдебно-медицинската експертиза, която ще докаже упражняван ли е тормоз върху малката Сияна.

 

Според лекарите пострадалото момиченце, претърпяло тежка операция на панкреаса, е малтретирано и поведението му е особено.

 

"Дългогодишния ми опит ми позволява да кажа, че това дете изглежда тренирано да не си изразява емоциите. Би трябвало да има болка, но то не плаче и опитва да се държи на положение спрямо околните, което за мен е белег”, коментира проф. Виолета Йотова от болница "Света Марина”във Варна.

 

Дали детето е претърпяло насилие в семейството, ще установяват разследващите. Медиците разказват, че от събота до този момент в болницата не са се появявали близки на малката Сияна.

 

Детето е в съзнание и лекарите се надяват скоро да бъде изведено от реанимация. Очаква се днес съдебните медици да приключат с експертизата, която ще посочи тормозена ли е Сияна.

 

 Репортер: Искра Урумова