Милиони остават без покрив, чиста вода и храна

 

Страх от зарази и епидемии след трусовете в Непал. Милиони семейства остават без покрив, без чиста вода и храна. В същото време най-високият връх на планетата Еверест, вече не е толкова висок. 

Още по темата

 

Вече повече от седмица 4-членното семейство на Дашмардан живее на улицата. Изнесли се, след като цялата им къща се напукала по време на земетресението. Сега той и децата му спят в градината - между царевицата и цветята. Нямат баня, нямат тоалетна и нямат чиста вода.  

 

Побетра е на 24 години и учи бизнес администрация. Вместо да си търси работа обаче, тя търси вариант семейството й да живее в чистота, въпреки тези условия. В съседната градина ситуацията е същата. Няколко семейства с малки деца от седмица живеят в истинска мизерия 

 

Най-големото опасение на всички в Катманду е да не започнат епидемии. Страхът от ново земетресение обаче засега остава по-голям от страха от болести.

 

Милиони гладни деца живеят сред руините на собствените си домове. За да им помогнете, изпратете есемес на номер 1021 с текст "Nepal" на стойност 2 лева.