Заподозрян за зверското престъпление е бащата на 4-годишната Ана

 

Гърция потресена от жестокото убийство на българче. Заподозрян за зверското престъпление е бащата на 4-годишната Ана, която изчезна в Атина преди дни. Двамата родители вече са в ареста. 

 

До разплитане на случая се стигна, след като разследващите полицаи от Солун са разпитали приятел на бащата в България. Именно пред него той е признал за убийството. Съмнения предизвикало и пътуването на двамата родители до България, след което момиченцето беше обявено за изчезнало. 

Още по темата

 

Дори за разследващите е било трудно да повярват, че родният баща на Ани е посегнал на живота й и то по изключително мъчителен начин. Гръцката полиция обяви, че 27-годишният Станислав Бакърджиев е направил самопризнания и е описал подробно жестоките си действия. Бабата на детето беше в шок.

 

И до момента обаче полицията не знае начина, по който е убито детето. Между 8 и 9 април 27-годишният мъж се е отървал от трупа на момиченцето по особено зверски начин. И досега обаче той не е признал, че е убил детето, а само за това че е разчленил трупа.

 

Според полицията мотивът е ревност към 25-годишната му приятелка и майка на Ани. Полицията обяви, че майката не е знаела, че детето е убито, а смятала, че е изчезнало. Едва вчера тя е разбрала истината, но все още не може да повярва, че детето й е мъртво.

 

Ключов свидетел за разплитане на случая е приятел на бащата от България, който отсядал често в дома на семейството. В събота той е бил разпитан и признал, че Станислав Бакърджиев е споделил за убийството на малкото дете.

 

Десетки жители на Атина искаха да линчуват двамата българи при довеждането им в съда. Охраната обаче успя да ги запази невредими. Новината за зловещото убийство на  Ани и подробностите от разследването изместиха вниманието на медиите в Гърция от преговорите с кредиторите и с Еврокомисията. Разследването по случая продължава. 

 

Репортер: Екатерина Николова