Добрата новина е, че днес няма да има изнервени шофьори

 

Образуваха ли се отново колони от автомобили заради ремонтите на двете основни магистрали провери екип на Новините на Нова.

 

Виадуктът на магистрала "Хемус” успя да изнерви шофьорите по време на всички празници, които минаха. Добрата новина е, че днес няма да има изнервени шофьори, защото движението е спокойно. Там движението се осъществява в едното платно. Има три ленти, от които две са в посока София, което също улеснява трафика. Имаше и полицейско присъствие на входа на магистралата, за да се предотвратят евентуални тапи.

 

По-интензивно бе движението на магистрала "Тракия" в района на Пловдив и Пазарджик, където в два от участъците се извършват ремонтни дейности. И там обаче не се стигна до тежки задръствания. Беше спряно движението на тировете от 14.00 часа и ограничението остава до 20.00 часа.

 

Очаква се натоварване да има по "Цариградско шосе", където до 10 юни продължава ремонтът от Околовръстния път до разклона за „Младост”. От утре до края на май се затваря нов участък от „Цариградско” - между булевардите „Копенхаген” и „Александър Малинов”. 

 

Целият ремонт на „Цариградско шосе” ще продължи до 15 септември, ще струва 19 млн. лв. и обхваща рехабилитация на централните и локалните платна и тротоарите. 

 

Това обаче не е всичко. В началото на юни ще започнат и още ремонти, сред които мостът на „Захарна Фабрика” и кръговото на Руски паметник.