Местните разказват, че от години шофьорите карат бясно в района

 

Оказа се, че не електрическият стълб, а колата е убила пешеходците при вчерашната катастрофа в село Яхиново. Шофьорът също почина на място.

 

Припомняме, че катастрофата стана около 18.00 часа на главния път, който минава през селото. 18-годишен шофьор с бясна скорост се блъсна в електрически стълб. Той се е пречупил и първоначално бе съобщено, че именно той е убил хората.

 

Началникът на "Пътен контрол” Радослав Боюклийски обясни в "Здравей, България”, че все още не е ясно кой точно е управлявал автомобила. Има свидетели, които тепърва ще бъдат разпитани.

 

Местните разказват, че от години шофьорите карат бясно в района. В тази връзка Буюклийски заяви, че в най-скоро време на пътя ще бъдат сложени легнали полицаи. Решението е взето от преди няколко месеца, но в момента се чака изпълнител.

 

На всички участници в ПТП-то е взета кръвна проба, която да установи употребяван ли е алкохол от страна на водача, тъй като в колата са намерени бутилки.

 

Припомняме, че сред жертвите е дете на 15 години. Останалите са трима младежи между 16 и 18 години и 40-годишна жена. Пострадали са момче на 16 години, което е транспортирано в до столична болница в критично състояние с черепно-мозъчна травма, както и 18-годишно момче, което се е разминало само с контузия на ръката.

 

Все още не е ясно колко младежи са били в автомобила. По неофициална информация две от жертвите са били в колата, а останалите три - пешеходци. Загиналата 40-годишна жена е от Кюстендил, била е на тротоара и е разлепвала рекламни материали. 

 

Репортер: Екатерина Николова