Те не се явиха на днешното заседание

За малко повече от половин час приключи заседанието по делото срещу лидера на партия "Атака" Волен Сидеров за индцидента на летище Варна от миналия януари. От призованите свидетели се явиха само двама и съдия Мариета Райкова глоби четирима от неявилите се. 

Още по темата

 

Сидеров не беше в съдебната зала, но и по закон не е длъжен. Той обеща, обаче да се яви в съда и да изложи своята версия по обвинението, че е хилуганствал на борда на самолета София - Варна и че е ударил полицай на летището.  Вероятно това ще стане, когато започнат разпитите на съпартийците му, които са го придружавали по време на инцидента, твърди БНР.  

 

Днес показания даде една от стюардесите и редови пътник от нощния полет. Стюардесата Лили Котева разказа, че Сидеров говорел високо и влязъл в спор с пътуващата в самолета Стефани Дюмортие, която е служител на френското посолство. Понеже тя говорела три езика, той я заподозрял, че е терорист и й поискал да се легитимира. Даже й взел паспорта с думите, че имал право на това.

 

Заради неявянето им днес без уважителни причини съдия Райкова глоби още трима от екипажа на полета "София - Варна", както и свидетелят Димитър Бахнев, с когого Сидеров е имал вербален сблъсък .