Присъдите могат да бъдат обжалвани

Глоби от 1500 лева е наказанието за тримата младежи, които преди 10 месеца заляха с блажна боя 22-годишната Нона Славова. Решението е на пловдивския съд.  

Още по темата

 

През юли миналата година Петър Бакалски решава да отмъсти на приятелката си за предполагаемите й изневери. Заедно с приятелите си  Георги Косев и Тошо Тодоров я заливат с няколко литра блажна боя, заснемат случилото се и публикуват видеото във Фейсбук.

 

Клипът се разпространи със светкавична скорост, а администраторите не го свалиха няколко дни, въпреки че съдържанието е с очевидна форма на насилие. След репортаж по Нова телевизия тримата бяха задържани, а прокуратурата им повдигна обвинения. Присъдите могат да бъдат обжалвани в 7-дневен срок.

 

 „В резултат на това деяние в семейството ни станаха страшни неща, бащата на Нона и моят първороден син почина. Аз съм се консултирал и съм твърдо убеден, че има пряка причинна връзка”, коментира дядото на Нона, Иван Славов.

 

В по-голям шок съм, отколкото когато ме заляха с блажна боя. Тогава лежах в болница с натравяне на кръвта, едва не ослепях, опитаха се да сринат живота ми”, сподели самата Нона след като чу решението на съда. 

 

Видео: БГНЕС