Нашият национален интерес изисква защита на териториалната цялост на Македония, убеден е той

 

Никола Груевски ще бъде принуден да отстъпи не толкова заради уличния натиск, колкото заради международната изолация, в която се намира, заради икономическата хватка около Македония, която той сам е създал”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” евродепутатът Ангел Джамбазки.  

Още по темата

 

Изключително важна вечер предстои в Македония”, коментира Джамбазки. „Ще видим дали Груевски иска да хвърли напрежение в контрапротеста и дали ще има опити за нападение на хората от палатковите лагери. Самият Груевски е заявил вчера, че не е страхливец и няма намерение да подава оставка”, добави той.

 

„Излезе един сценарий за така наречената малка война, разработвана от правителствени PR-и, с цел няколкочасови контролирани сражения, които да върнат събитията в разговорите от 2001 година и да кажат „протестиращите са предатели, нека да застанем зад властта, която пази държавата”, коментира Джамбазки.

 

Нищо в Македония не е такова, каквото изглежда”, подчерта той. „Това, което може да обърне всичко, е един запис, който опозицията не посмя да пусне. Става въпрос за коментар на случая в навечерието на Великден, при който невинни момчета бяха избити на един язовир, докато ловяха риба. Моите съмнения са, че има записи, които доказват връзка на високопоставени хора от тайните служби с тези събития. Самият Заев намекна нещо такова”, каза още Джамбазки.  

 

„Нашият национален интерес изисква защита на териториалната цялост на Македония”, подчерта той.