Стойността на полета е 2900 лв.

"Вертолетът, с който министър-председателят и министърът на финансите са пристигнали в Разград, е на „Авиоотряд 28”. Това отговориха на запитване на Нова телевизия от пресслужбата на Министерския съвет във връзка с транспортирането на членове на кабинета до Разград в петък, 15 май.

 

„Стойността на полета е 2900 лв., което е по-малко от разходите, които биха били извършени за пътуване на премиера и министъра в кортеж”, допълват от МС.

 

Според отговора на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов не е присъствал на мача на „Лудогорец”, състоял се същата вечер, а само на откриването на реконструирания стадион „Лудогорец Арена”.

 

„Премиерът и министрите бяха гости на Община Разград, която реализира проекта”, допълват от МС.

 

„Пътуването с хеликоптер беше наложително поради натоварената програма на министър-председателя в петък и необходимостта да се върне веднага в София за окончателната подготовка на официалното посещение на водена от него правителствена делегация в Катар”, допълват отговора си от пресслужбата на Министерския съвет.

 

От правителството твърдят още, че разходите били по-малко, отколкото  с кортеж.

 

В последните дни около собственика на отбора Кирил Домусчиев се разгоряха страсти, след като той нарече репортер "олигофрен". Повече подробности гледайте във видеото!