Двамата служители на реда удрят човек на земята

 

Любителски клип показва как полицаи бият паднал на земята човек. Кадрите са заснети в Стара Загора и се разпространяват в една от социалните мрежи. От полицията проверяват законни ли са действията на полицейските служители и обещаха информация в най-кратки срокове.

 

Засега обясняват, че инцидентът е станал в 19:45 минути на 20 май, когато пътни полицаи съставят акт за неправилно паркиране в центъра на Стара Загора на шофьор на луксозен автомобил. През това време друг мъж излиза от близкото казино и започва да спори с полицаите и да пречи на изпълнението на служебните им задължения.

 

Полицаите се опитали да задържат 38-годишния Х. Г. от Стара Загора, но той оказал съпротива, затова служителите на реда на свой ред употребяват сила. При борбата Х. Г. сцепил с глава веждата на един от полицаите.

 

Очевидци разказаха, че по време на конфликта на място са пристигнали няколко полицейски автомобила. По-късно станало ясно, че Х. Г. е с 1,33 промила алкохол в кръвта, обявен е за общодържавно издирване и заедно с шофьора на автомобила са криминално проявени. Той е задържан още снощи, но няма повдигано обвинение на този етап и ще бъде освободен от ареста, съобщиха от Районната прокуратура в Стара Загора. В същото време има образувано досъдебно производство за пострадал полицай.

 

Под видеото, качено във Фейсбук, потребителите коментират: "Тези полицаи нормални ли са, защо бият така, направо нямам думи"; "май е глътнал забранени вещества", допълва друг юзър. "Ако е оказал съпротива, имат право да го респектират", коментира трети човек.