Родопската община остана без човек, който реално да изпълнява длъжността "кмет"

 

Прецедент в Неделино. Родопската община остана без човек, който реално да изпълнява длъжността "кмет". До това се стигна, след като съдът отстрани от длъжност градоначалника Стоян Беширов. 

Още по темата

 

След разследване на Нова телевизия на кмета бяха повдигнати обвинения за злоупотреби по проекти за над 900 000 лв. До патовата ситуация се стигна след решение на ВАС.

 

Според него Румен Русан, който около месец беше временен кмет, избран от местния парламент, вече няма право да бъде градоначалник. В същото време бившият зам.-кмет Фанка Георгиева не може да се върне на работа, тъй като общинският съвет през април е премахнал от структурата на администрацията тази длъжност.

 

Днес в Неделино никой не знаеше кой взима важните решения в администрацията. Оказа се обаче, че секретарят на общината от днес е нещо като кмет.

 

При създалата се ситуация под въпрос е дали европроектите щя бъдат изпълнени в срок, тъй като няма кой да подпише документацията. За това утре се очаква Общинският съвет да се събере на извънредно заседание и да избере отново кмет. 

 

Кой ще бъде той и дали изборът му няма да бъде атакуван пак в съда - предстои да разберем.

 

Репортер: Анелия Веселинова