Трима души са загинали, имаи ранени

Тежка катастрофа стана на пътя между Аксаково и Кичево, на разклона за село Долище, Варненско. Сблъскали са се лек автомобил и микробус, информират от МВР.

 

По първоначална информация трима души са загинали, има и шестима ранени. Причината за инцидента е отнето предимство. Леката кола не е спряла на знак "Стоп". И тримата загинали - две млади жени и мъж - са пътували в нея. Шофьорът е с леки контузии.  

 

Тежко пострадали са петимата в микробуса - строителни работници, които са се прибирали към Силистра. Те са откарани в болница във Варна, поне един е с опасност за живота.

 

Видео: БГНЕС

 

Строителните работници са били на работа във Варна. Прибирали са се към родните си места в силистренско.

 

„Двама са с опасност за живота, другите в сериозно състояние под наблюдение, а засега има други двама, които ги уточняваме. Имаме пациент, който е в тежко състояние с фрактура, контузия на крайниците, рани по лицето и в момента е в спешна операционна, защото имаме проблеми кървене на коремни органи“, заяви д-р Калоян Бакалов, шеф на шокова зала-МБАЛ“Света Анна“-Варна.

 

Тримата загинали в леката кола са на възраст между 21-22 години от Варна и Балчик.

 

 

По пътя има разхвърляни дрехи и багаж на хората, пътували в двете превозни средства. Микробусът и леката кола са смачкани до неузнаваемост, като автомобилът е отнесен в полето до пътя. На този път стават едни от най-тежките катастрофи.

 

Юксел е колега на пострадалите в микробуса. Той е станал и свидетел на адската катастрофа.

 

"Аз бях пред тях. В огледалото видях, че се вдигна пушек и се върнах“, споделя той. 


Въпреки че бил в шок, веднага се обадил на 112, а близки и познати на пострадалите дошли на мястото на инцидента. 

 

Над 1700 от шофьорите, които и в момента се движат  по пътищата на България, са с висящи дела за сериозни пътни нарушения. Повече от 900 от тях имат пет и повече дела за отнемане на книжката. 800 са с до пет подобни провинения.

 

Данните са за периода от началото на  2012 г. до март тази година. За това време са наложени близо 110 хиляди наказания, включително отнемане на книжки. Досъдебните производства за шофиране след употреба на алкохол и шофиране без книжка са почти 26 хиляди.