Той е уморен и омерзен, заяви Александър Тодоров

 

"Нито аз, нито Александър Томов ще се връщаме в ЦСКА". Това заяви изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров, цитиран от "Гонг".  

 

Тодоров разкри също, че кандидат-купувачът на клуба Дениз Кизилоз не е бил подставено лице на стария собственик Томов и политикът нямал никакво намерение да се връща на "Армията". Името на англичанина от турски произход започна да циркулира в последните няколко дни като кандидат за мажоритарния пакет акции на клуба, но сегашните им притежатели го отпратиха. Тодоров разкри и каква е хронологията на интереса му. Според него, ако сегашните собственици отидат на вариант да ликвидират клуба и да създадат ново дружество, то може да стартира с огромен минус и глоба от УЕФА.

 

"Преди две години заварихме отбор в доста по-тежко положение. Клубът беше с дългове от около 38 млн. лв. преди две години. След редица споразумения с бившите собственици Титан, те опростиха около 8 млн. лв. към тях и свързани с тях юридически лица. За тези две години дългът е намален до около 19 млн. лв. За това време е изграждан отбор, издържан е и намален дългът. Основното задължение, както знаете, е към НАП. Сега то 10.6 млн. лв., самата главница е над 7 млн. лв.", коментира Тодоров. 

 

"Има договор, с който Александър Томов се отказва от претенциите на Лира. В тези 23 млн. лв. са включени задължения на Лира Инвестмънт към ЦСКА. Тези дългове с договор са отписани, така че остават 19 млн. Тук от два месеца се трупат дълговете, защото не са платени заплати, осигуровки... До края на май може да достигнат и 20 млн."

 

"Другата причина за оставката ми е, че се уморих много физически и емоционално. Дори и да дойде Дениз, аз само мога да го консултирам и да помагам, защото всичко ми е минало през ръцете. Това не е алтернативен начин на Александър Томов да се върне в ЦСКА. Той няма никакво намерение да се занимава с клуба. И той е уморен и омерзен", сподели Тодоров.

 

Видео/Снимка: БГНЕС