Забраната влиза в сила от 25 май и ще бъде в сила до 8 юни

Прекъсват движението на влаковете в участъка между гарите "Захарна фабрика" и "Горна баня". Забраната за движение влиза в сила от 25 май и ще бъде в сила до 8 юни.

 

Причините за прекъсването на влаковото движение са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще извършва в посочения участък.

 

През периода на извършваните ремонти два международни влака, девет бързи влака и два пътнически влака ще пътуват по обиколен маршрут през гарите "Разменна" и" Волуяк", а два бързи и тридесет пътнически влака няма да се движат в участъка между Централна гара София и гара "Горна баня".

 

За клиентите на БДЖ, които пътуват с тези влакове, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка Централна гара София – гара "Захарна фабрика" – гара "Горна баня".

 

До приключване на ремонтните дейности няма да се движат четири пътнически влака между Перник и София и два пътнически влака между гарите "София" и "Радомир". Други два пътнически влака, които пътуват между гарите "София" и "Дупница", ще се движат само между гарите "Перник разпределителна" и "Дупница".

 

През периода на извършваните ремонти ще бъдат пуснати четири допълнителни влака в участъка между гарите "Перник" и "Горна баня", един допълнителен влак от София за Радомир през гара Волуяк, както и един допълнителен влак от София за Перник през гара "Волуяк". По удължен маршрут ще пътуват два пътнически влака между София и Перник, които ще се движат между София и Радомир.

 

Поради ремонтните дейности в участъка между гарите "Захарна фабрика" и "Горна баня" ще бъдат въведени промени в разписанията и на някои други влакове, които се движат по направлението София – Перник – София.

 

Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, е поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на "Холдинг БДЖ" ЕАД - www.bdz.bg.

 

За подробна информация клиентите могат да се обръщат към гишетата "Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.