Експерти намериха връзка между това какви сме ние и какво споделяме с приятелите си в социалната мрежа

Чуди ли сте се как изглеждат за околните вашите статуси и публикации във Фейсбук? Проучване на университета „Брунел” в Лондон доказва определени зависимости между това какви сме ние и какво споделяме с приятелите си в социалната мрежа.  

Още по темата

 

Оказва се, че екстровертите по-често споделят информация за социални събития. Невротични личности са по-склонни да актуализират информация от личен характер, особено когато това е свързано и с други хора.

 

От друга страна, хората, които могат да бъдат определени като отворени към другите, почти не споделят лична информация, но пък често споделят с останалите за неща, които ги вълнуват като събития, изследвания, както и неща, свързани с политическите им възгледи.  

 

Хората с ниско самочувствие често публикуват снимки, видео или текстове, свързани с техния партньор. Според данните от проучването хората споделят информация, свързана с любовните им взаимоотношения в дните, когато се чувстват по-несигурни във връзката си. Нарцистичните натури пък са склонни често да публикуват свои снимки и споделят за упражненията, които правят и диетата, която спазват.