Митницата не смогва с обработката на тировете след акциите срещу контрабандата

 

Отново над 10 километра е опашката от тирове на границата с Турция. На Капъкуле е над 30 километра. Официално причина за струпването няма. Неофициално обаче се коментира, че митницата не смогва с обработката на тировете след акциите срещу контрабандата и отстраняването на служители.

 

Превозвачи, които се срещнаха с транспортния министър Ивайло Московски, шефа на Агенция „Митници” Ваньо Танов и финансовия министър Владислав Горанов, се оплакаха, че всеки ден, който стоят на границата, им струва по 150 евро. 

 

Държавните мъже отхвърлиха причината да е липсата на достатъчно митничари. Според тях проблемът е по-скоро в липсата на организация и мотивация сред служителите. Все пак са изпратили допълнителни екипи. Шефът на Агенция „Митници” Ваньо Танов още утре заминава за българо-турската граница. 

 

Опашките остават вече четвърти ден. Шофьорите са все по-изнервени, защото, оказва се, повече от тях прекарват повече време в чакане, отколкото в пътуване, а условията не са никак добри. Въпреки новото шосе, няма нито паркинги, нито магазини, нито тоалетни. Освен това оказва се, шосето е опасно.

 

Повече гледайте във видеото!