Ранени са 300 души, разрушени са 800 къщи, а около 4000 са повредени

14 станаха жертвите на торнадото, връхлетяло внезапно град Сиудад Акуня в Северно Мексико, на границата със САЩ. В отломките на разрушени къщи беше отрито тяло на бебе, предаде БТА.

 

Представител на градските властите съобщи, че четирима души от едно семейство са в неизвестност. При смерча са ранени 300 души, разрушени са 800 къщи, а около 4000 са повредени. Някои от къщите са били превърнати в купчина тухли и дребни отломки, 
което допълнително затруднява претърсването.

 

Торнадото вдигало с лекота във въздуха автомобили, някои от които запратило в стените на сградите. Булдозери и кранове разчистват пострадалите райони от отломки, повалени електрически стълбове и смачкани коли.

 

Смерчовете в Мексико са рядкост. Последното мощно торнадо връхлетя през 2007 г. близкия пограничен град Пеидрас Неграс, югоизточно от Сиудад Акуня, отнемайки живота на трима души, припомня АП.

 

В Тексас, САЩ, 30 души се издирват, след като щатът беше наводнен от порои, съобщи АП. В района на Хюстън властите са открили още три тела, с което броят на загиналите от бурите в Оклахома и Тексас през уикенда достигна 11.