Ако те не бъдат изпълнени от Патриотичния фронт ще оттеглят подкрепата си от кабинета

 

Патриотичният фронт отправи ултиматум към партньорите си от управляващата коалиция. Те  ще оттегли подкрепата си от кабинета, ако до месец партньорите им не изпълнят седем условия.  

Още по темата

 

Сред тях са справяне с битовата престъпност, изграждане на защитни съоръжения по границите, промени в Изборния кодекс, свързани с активното гласуване и въвеждане на по-големи наказания за купуване и продаване на гласове.

 

 „Подкрепата и търпението на Патриотичния фронт към настоящия момент са на изчерпване”, категоричен беше съпредседателят на Патриотите Валери Симеонов.

 

Ултиматумът им изтича на първи юли. От ГЕРБ им обещаха по-бърза развръзка.  „В рамките на седмица ще подготвим становище и ще обсъдим всички тези казуси”, коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

Гърмен се оказа предпоследната капка в чашата на Патриотите. Събитията от последните дни изкараха наяве седеммесечното им недоволство от работата на правителството, което подкрепят. „Явна е дългосрочната стратегия на ДПС за разделянето и противопоставянето на българското общество в името на техните тесни партийни цели за увеличаване на участието им във властта”, коментира Валери Симеонов. 

 

Темата за случващото се в Гърмен коментира и лидерът на Атака Волен Сидеров. „В тези общини, за които размахвате пръстчета, знаете ли как гласуват - 4 към 1 в полза на ГЕРБ спрямо ДПС”, заяви той.

 

От ДПС категорично отрекоха Гърмен и Катуница да са украсени в партийни цветове. Но не останаха длъжни на обвиненията.  „Първият организиран опит за партийно овладяване на ромите е в един проект, който може би сте забравили. Помните ли проекта „Роми за силна България”?”, коментира лидерът на ДПС Лютви Местан.

 

Още по темата – гледайте във видеото!