Причината - подсъдими не бяха получили в срок обвинителните си актове

 

Фалстарт на делото срещу Гриша Ганчев. Футболният бос е обвинен в ДДС измами и закана за убийство към бивш директор  на НАП. Делото обаче не можа да започне, тъй като Ганчев и останалите подсъдими не бяха получили в срок обвинителните си актове, а и заплашеният с убийство Красимир Стефанов, не се яви в съда.  

 

 „Стефанов няма никакви претенции към Ганчев. Той е заявил два пъти, че няма никакви претенции и че е бил заблуден, от цялата случва излиза, че е бил заблуден от полицията”, подчерта адвокатът на Гриша Ганчев, Татяна Дончева. 

 

На 11 май специализираната прокуратура внесе за втори път в Специализирания наказателен съд обвинителния акт срещу десетимата.

 

Още по темата

 

Обвинението е за укриване на данъци в размер на малко над  700 000 лева, чрез продажба на захар без фактури, произведена в Бургаските и Девненските захарни заводи.

 

 

Според събраните доказателства групата е действала от януари 2012 г. до задържането на шестима от участниците на 10 май 2012 г. Разследването е установило, че продажбата на захар, немалка част от която без издаване на фактури, е ставало чрез фирмите „Симек“ ЕООД, „НикдоналдКомерс“ АД и „Лозев“ ЕООД.

 

 

Първоначално обвинителният акт бе внесен в съда на 30 декември 2014 г.,съдебното производство обаче бе прекратено, а делото върнато на Специализираната прокуратура за отстраняване на допуснати процесуални нарушения. Посочените от съда нарушения са отстранени от прокуратурата, като обвиненията срещу участниците в групата остават непроменени.