На кадрите се вижда как мъж нахлува и опира пистолет в челото на продавачката

 

Нагъл обир с пистолет се превърна в една от най-обсъжданите теми в държавата. За пореден път потърпевшите потърсиха помощ срещу престъпността в социалните мрежи. Собственикът на магазина разпространи кадри от охранителна камера. 

 

На тях се вижда как жена влиза и иска да си купи 10 кутии цигари. Докато продавачката маркира кутиите, в магазина влетява мъж, въоръжен с газов пистолет, опира го в слепоочието на жената и иска оборота.

 

Нападателите живеят на семейни начала, а полицията вече ги издирва. Родните Бони и Клайд нямат криминални регистрации, но това не ги прави по-малко жестоки към продавачката Цвети. Въпреки заплахите и ударите обаче, тя запазва самообладание. 

 

Новината, че в кварталния магазин е имало въоръжен грабеж Татяна разбира от екипа на Нова. Тя пазарува там всеки ден. Разказва, че също е обирана в квартала, но от джебчии, докато се возела в трамвая.

 

Татяна и обраното магазинче се намират на площад „Македония” в София, на метри от столичната полиция. Според официалната статистиката обаче увеличение на грабежите няма. 

 

От началото на годината в столицата са били обрани 13 магазина. От столичната полиция уточняват, че не всички са били въоръжени.