Жена е загинала на място, има тежко ранени

Роми с лек автомобил се врязаха в група чакащи на автобусна спирка в Рим, като убиха една жена и раниха още осем души, четирима от които са с опасност за живота, съобщи БТА, позовавайки се на местни медии.

 

Автомобилът привлякъл вниманието, защото се движел зигзагообразно в римския квартал Бочеа. Патрулна кола на полицията се опитала да го спре, но водачът на автомобила рязко увеличил скоростта и започнало бясно преследване. Колата на ромите буквално покосила група хора, които чакали автобуса на спирката и без да намалява продължила да се движи със 180 км/ч.


Освен водача в нея се намирали и двама пътници, които изскочили от автомобила и побягнали, когато полицията ги настигнала. Водачът и единият от пътниците успели да се укрият. 


Полицията задържала другия пътник, 17-годишна ромска девойка, която живее в отредения за роми къмпингов лагер в квартал Монакина. Общо 9 са жертвите на катастрофата. Филипинка на 34 години е загинала на място, други двама филипинци - мъж на 38 години и 47-годишна жена, 33-годишна италианка и 24-годишна французойка са с опасност за живота, докато в тежко състояние са още две италианки на 19 и 29 години, французойка на 24 и молдованец на 22 години.


"Такава сцена бях виждал само по филмите. Жертвите направо се лепяха по предното стъкло на колата", разказва един от полицаите, участвали в преследването, който е със счупен крак.

 
Тежкото пътно произшествие увеличи напрежението в редица райони на Рим, в които са разположени ромски лагери, предоставени от общината, която покрива разноските за 
електричество, вода и битови отпадъци.