По закон нищо не може да се направи и срещу имитациите на търговски марки

 

Върху водачите на „копърките” не се упражнява никакъв контрол, тъй като той е самоосигуряващо се лице и никой нищо не може да му каже”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Цветомир Михов, депутат от ГЕРБ и член на Комисията по транспорт, като коментар по темата за такситата, които возят на изключително високи тарифи.


В същото време според сега действащия закон отговорност носи единствено шофьорът. Собственикът на нелоялната спрямо клиентите таксиметрова компания може да се дистанцира от дейността на водачите. Единственото условие да обслужват клиенти било да са представители на лицензиран превозвач.


В момента ДАИ може да накаже водача, но не може да отнеме лиценза на превозвача”, поясни Михов.


Според него таксиметровите компании имат сериозно лоби в парламента. Когато се заговорело за сериозни промени в закона, те започвали да заплашват със стачки и блокади в големите градове.


Няма какво да се направи и срещу имитациите на търговски марки при таксиметровите фирми, които заблуждават клиентите. Такива действия не са залегнали в Закона за автомобилните превози”, каза директорът на Главна дирекция „Автомобилна администрация” Владимир Колев.


Целия разговор по темата гледайте във видеото.