Директорът на русенската болница не получил помощ от дежурните медици

Шефът на болницата в Русе д-р Иван Стоянов направи уникален експеримент, с който да провери доколко медиците в повереното му лечебно заведение си вършат работата.

 

Нестандартната акция се провела преди около седмица и то през нощта. Д-р Стоянов се дегизирал като просяк – със съдрани дънки, старо яке с качулка, и отишъл в Спешното отделение. Позвънил и излязла дежурната сестра. „Просякът” започнал да обяснява, че има болки в лявата ръка и изтръпване на левия крак - симптоми за сърдечен удар. Освен това го мъчели главоболие и учестено дишане. Сестрата му казала да изчака и затворила, съобщава вестник „Стандарт”.

 

Мнимият просяк чакал около 20 минути, но никой не му оказал помощ. Затова отново звъннал на вратата на Спешното. Ситуацията се повторила, но д-р Стоянов отново не срещнал разбиране. След още 20 минути чакане пак позвънил и това вече вбесило медицинската сестра, която му се развикала, казвайки, че няма време да се занимава само с него.

 

Тогава той си махнал качулката и казал: „С този инфаркт колко по-точно минути да изчакам”. И бесен си тръгнал от болницата.


Още на следващия ден докторът започнал вътрешна проверка. Очаква се провинилите се медицински служители да бъдат наказани.


Д-р Стоянов оглави русенската болница преди няколко месеца, а преди това беше началник на патологичното отделение. Предишният болничен директор - д-р Владин Петров, беше освободен от поста по искане на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов