Препитват министри на днешния парламентарен контрол

 

"Депутатът, който поиска оставката ми, е объркал адреса"Това заяви правосъдният министър Христо Иванов. Искането за оставка дойде от БСП, а повод беше вчерашното секретно обсъждане на споразумението с Международния наказателен съд за релокация на наша територия на защитени свидетели.

 

На въпроса защо заседанието за рамковото споразумение е било закрито, Иванов се аргументира, че първата защита срещу издирването на тези лица от техните потенциални преследвачи е да не се знае тяхното местонахождение.

 

"Когато някой приятен човек отвори Гугъл, за да търси потенциална своя жертва, България ще излезе най-отгоре", допълни той. 

 

"Усещането ми е, че депутатът, който ми поиска оставката, леко е объркал адреса. Това, което разбрах от неговия гняв величав, е че има проблем, свързан с начина, по който тук в Народното събрание се е развило разглеждането. Министърът на правосъдието няма роля в това отношение", изтъкна Иванов. 

 

На днешния парламентарен контрол към вътрешния министър Румяна Бъчварова бяха отправени редица въпроси по актуалните теми от последните дни, включително събитията в Гърмен. 

 

Снимка: БГНЕС