Боряна и Рангел Рангелови бяха обявени за издирване

 

Мъжът и жената, които обраха магазин в столицата, като опряха пистолет в главата на продавачката, са се предали в полицията.


Боряна и Рангел Рангелови бяха обявени за издирване, след като властите установиха самоличността им благодарение на видеозапис от вечерта на грабежа, публикуван във "Фейсбук". Намерен е и пистолетът, оказал се е газов.

 

Двамата извършители са се явили в присъствието на адвокат в столичното шесто РПУ днес около обяд. Tе са направили пълни самопризнания. По първоначална информация кредит от около 2000 лева ги е накарал да оберат магазина на площад "Македония". Любопитен факт е, че двамата нямат криминални регистрации. Жената учи рентгенология в медицинкси колеж, а мъжът работи в магазин за черна и бяла техника. 

 

Продавачката Цвети все още е в шок. Тя е под лекарско наблюдение, защото има счупен пръст вследствие на борбата с нападателите. Въпреки стреса, жената успява да спаси оборота на магазина и двамата престъпници си тръгват само с няколко кутии цигари.

 

В бързината единият от крадците дори забравя мобилния си телефон. Той е иззет от полицаите, извършили първоначалния оглед.

 

Впоследствие е претърсено и жилището на Рангелови, където е открита шапката, с която Рангел Рангелов е бил по време на престъплението, както и използваното от него оръжие.


Двамата извършители са в ареста за 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска постоянното им задържане.

 

 

Снимка: Shutterstock