Министърът води политика, която вкарва България в опасност, заяви той

 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска оставката на военния министър Николай Ненчев по време на днешния парламентарен контрол.

 

Според Сидеров министърът води политика, която вкарва България в опасност и един ден ще отговаря за нея, съобщи БГНЕС. 

 

Сидеров попита Ненчев за бойна техника, която преминава от месеци насам през страната ни. Той показа снимки на военна техника, която на 26 януари преминава през наша територия. Сидеров подчерта, че това не е единственият случай и показа снимки от гара Зимница. 

 

 

Същевременно депутатът от БСП Манол Генов заяви по адрес на Ненчев: "Да не дава Господ да стане война и Вие да заповядвате на сухопътни войски какво и как да правят в реални бойни действия. Или вие лъжете, или прокуратурата". 

 

"Виждам качество на патологично лъжене", обърна се Манол Генов към Ненчев по повод въпрос за действията на военното министерство за почистване и обезопасяване на района на площадка Иганово към ВМЗ-Сопот.

 

В доклада на прокуратурата е констатирано, че за оказване на помощ при процесуално-следствени действия от страна на сухопътни войски към разследващите органи забавянето е 10 дни, посочи Генов. Според него или прокуратура, или Николай Ненчев лъже.

 

"Заставам зад всяка своя дума", каза в отговор военният министър и призова да се отдаде заслужено на военнослужещите, които с риск за своя живот и при много лоши условия са свършили своята работа.

 

Снимка/Видео: БГНЕС